Preskocit navigáciu

V Prahe trénovali sliačskí piloti v podtlakových komorách


V Prahe trénovali sliačskí piloti v podtlakových komorách

Šiesti piloti výcvikovej letky taktického krídla Sliač, plánovaní na preškolenie na nadzvukovú leteckú techniku, absolvovali v dňoch 21. až 25. augusta 2016 letecko-medicínsky výcvik v Ústave leteckého zdravotnictví Praha.

V sprievode náčelníčky zdravotníckej služby veliteľstva vzdušných síl podplukovníčky Ivany Gutzelnig a psychológov kapitána Martina Bittnera zo zvolenského krídla velenia, riadenia a prieskumu a poručíčkou Petrou Labašovou zo sliačskeho taktického krídla, vykonali teoretický a praktický nácvik náhlej dekompresie, demonštrácie hypoxie, dezorientácie a nácviku pretlakového dýchania.

„Verím, že podobné zamestnania prispejú k zvýšeniu bezpečnosti letov. Oceňujem profesionálny a aktívny prístup našich pilotov k nácvikom. Možnosť praktického precvičenia špecifických prípadov za letu ich najlepšie pripraví na zvládanie rizikových situácií vyskytujúcich sa pri reálnom lete,“ zhodnotila prínos výcviku podplukovníčka Gutzelnig.


V Prahe trénovali sliačskí piloti v podtlakových komoráchV Prahe trénovali sliačskí piloti v podtlakových komoráchV Prahe trénovali sliačskí piloti v podtlakových komoráchV Prahe trénovali sliačskí piloti v podtlakových komoráchV Prahe trénovali sliačskí piloti v podtlakových komoráchV Prahe trénovali sliačskí piloti v podtlakových komorách

Autor: rtm. Zuzana Mildeová , Foto: pplk. Ivana Gutzelnig - Dátum: 07.09.2016
Čítanosť: 7008
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share