Preskocit navigáciu

Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Air Shield 2017


Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Air Shield 2017

V dňoch 15.-16. marca 2017 sa v priestoroch veliteľstva vzdušných síl uskutočnila hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Air Shield 2017. Zástupca veliteľa VzS, brigádny generál Miroslav Lorinc privítal na zamestnaní účastníkov cvičiacich zložiek vzdušných a pozemných síl ako aj príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia a topografického ústavu Banská Bystrica.

Náčelník odboru plánovania, použitia a rozvoja, plukovník Peter Baliak účastníkov konferencie oboznámil s programom, cieľmi a zámerom hlavnej plánovacej konferencie.
Cieľom konferencie bolo dopracovanie plánu vykonania cvičenia a rozohry ako aj rekognoskácia priestorov konania cvičenia.

Zámerom cvičenia Air Shield 2017, ktoré sa uskutoční v mesiaci máj je precvičiť a upevniť profesionálne schopnosti a odborné zručnosti veliteľov a štábov na taktickom stupni velenia vzdušných síl počas riadenia vojenskej operácie a zvýšiť tak komplexnú pripravenosť vzdušných síl na obranu SR ako aj pripravenosť účinne prispievať do operácie v rámci kolektívnej obrany Aliancie.

Po vyhodnotení konferencie zástupca veliteľa vzdušných síl poďakoval cvičiacim za doteraz splnené úlohy a za profesionálny prístup.


111122

Autor: vvzs , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 20.03.2017
Čítanosť: 4076
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share