Preskocit navigáciu

Návšteva leteckých pridelencov vo veliteľstve vzdušných síl


Návšteva leteckých pridelencov vo veliteľstve vzdušných síl

Zástupca veliteľa vzdušných síl, brigádny generál Róbert Kleštinec, dnes v priestoroch veliteľstva vzdušných síl privítal delegáciu z US Defense Attaché Office.

Počas rozlúčkových návštev pri ukončení svojho pôsobenia o návštevu požiadal letecký pridelec US na Slovensku, podplukovník Adrian Patrascu. Zároveň bol pri tejto príležitosti predstavený budúci letecký pridelenec US, podplukovník Greg Christiansen.

Po prezentácii o Vzdušných silách OS SR, vedenej plukovníkom Petrom Baliakom, nasledovala diskusia, kde sa zahraničná delegácia živo zaujímala o súčasné dianie vo vzdušných silách v súvislosti s jej modernizáciou.

Podplukovník Adrian Patrascu sa poďakoval za spoluprácu: „Bolo mi cťou a potešením a ďakujem, že som bol zakaždým na veliteľstve vzdušných síl srdečne privítaný a tiež za vynikajúcu spoluprácu“. Jeho nástupca podplukovník Greg Christiansen vyjadril svoje potešenie z budúcej spolupráce a dodal: „Považujem za veľkú česť slúžiť vo vašej krajine. Spolu budeme napredovať v oblasti bezpečnosti, ochrany a spolupráce v regióne. Pevne verím, že sa z nás stanu aj priatelia na osobnej úrovni.“

Poobedňajší program pokračoval v priestoroch taktického krídla Sliač, kde ich osobne privítal a sprevádzal veliteľ tk Sliač plukovník Martin Kuterka.


111122

Autor: vvzs , Foto: rtn. Katarína Miškayová - Dátum: 12.06.2019
Čítanosť: 5881
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share