Preskocit navigáciu

Budúci perspektívni vojaci


Budúci perspektívni vojaci

Dňa 22. júna 2010 sa v priestoroch Zmiešaného krídla Sliač uskutočnila exkurzia pre študentov piateho a šiesteho ročníka Základnej školy z Chynorian. Ukážka BIOL stanice hneď v úvode študentov zaujala. Deti boli nadšené, že mohli dravce vidieť zblízka a dokonca ich aj pohladiť. Ukážka kynológa možno v určitých chvíľach pôsobila desivo, najmä pri použití figuranta so špeciálnym oblekom simulujúceho narušiteľa. Vzhľadom na to, že „havkovia“ počúvali psovoda na slovo, neboli prípadné obavy na mieste. Poslednú ukážku pre exkurziu predviedla jednotka vojenských hasičov. Tá ohúrila deti najviac. Okrem základných informácií ako postupovať pri vzniku požiaru, ukážok techniky a hasičskej výstroje, si deti mohli vyskúšať rolu hasiča pri fingovanom zásahu.
Neskrývané nadšenie školákov aj napriek daždivému počasiu bolo satisfakciou pre PrV a zamestnancov ZK, ktorí mali príležitosť predviesť aspoň kúsok zo svojej náročnej práce.
V závere návštevy pani učiteľky poďakovali za príjemne strávený čas a deti sa k poďakovaniu pridali nadšenými výkrikmi a spontánnym potleskom.


buduci vojacibuduci vojacibuduci vojacibuduci vojaci

Autor: por. Ing. Jana Daňová , Foto: por. Ing. Jana Daňová - Dátum: 22.06.2010
Čítanosť: 15196
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share