Preskocit navigáciu

Slávnostné zhromaždenie VVzS OS SR pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu


Slávnostné zhromaždenie VVzS OS SR pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu

Dňa 16. novembra 2010 si príslušníci Veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene formou slávnostného zhromaždenia pripomenuli Deň boja za slobodu a demokraciu.
17. november je dňom, kedy si pripomíname už viac ako 20 rokov jednu z najvýznamnejších udalostí moderných slovenských dejín, ktorou sa začala zmena spoločensko-politického systému z totalitného na demokratický.
Práve 17. november 1989 vytvoril podmienky na zmenu na nové štátoprávne usporiadanie. Výsledkom bol vznik demokratického a právneho štátu – Slovenskej republiky dňa 1. januára 1993, ktorý sa stal zároveň dňom vzniku Ozbrojených síl SR.
Nosnou časťou programu bolo vyhlásenie rozkazu hlavného veliteľa slovenských ozbrojených síl - prezidenta SR Ivana Gašparoviča. V rámci programu slávnostného ceremoniálu boli udelené ďakovné listy a disciplinárne odmeny profesionálnym vojakom a zamestnancom veliteľstva za vzorné plnenie úloh nad rámec povinností.
Na záver zhromaždenia vystúpil s krátkym príhovorom zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Ľubomír Svoboda, ktorý okrem potvrdenia slov vyhláseného rozkazu poďakoval všetkým za odvedenú prácu v náročných podmienkach znižovania zdrojov v závere roka 2010.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=376




Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 18.11.2010
Čítanosť: 11909
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share