Preskocit navigáciu

Hudobno-výchovný koncert v Zmiešanom krídle Sliač


Hudobno-výchovný koncert v Zmiešanom krídle Sliač

Hudba je odjakživa súčasťou nášho života. Pôsobí na naše emócie - vie nás upokojiť, vyvolať v nás dojatie, smútok a radosť. Je všade okolo nás a sprevádza každý náš pohyb. Spev vtákov, popiskovanie vetríka, žblnkot potôčika - možno práve snaha interpretovať zvuky prírody človekom boli počiatkom vzniku hudby.
„Prechádzka prírodou“ - aj takto by sa dal nazvať hudobno-výchovný koncert organizovaný pod záštitou veliteľa síl výcviku a podpory generálmajora Petra Vojteka a veliteľa zmiešaného krídla Sliač plukovníka Vladimíra Lisého.
9. novembra dvanásť muzikantov Vojenskej hudby Banská Bystrica na čele s moderátorom a zároveň dirigentom kapitánom Petrom Bibzom predstavilo prostredníctvom hudobných nástrojov rozmanitú ríšu zvierat takmer 300 žiakom 1. stupňa ZŠ M. Rázusa vo Zvolene. Komár, žaba, slávik, medveď aj tieto zvieratká symbolizovali jednotlivé hudobné nástroje.
Do celého koncertu boli deti aktívne zapojené, odpovedali na hádanky moderátora, spoločne si zaspievali, dokonca tí najaktívnejší mali možnosť stať sa na chvíľku malými muzikantmi.
Cieľom podujatia bolo deťom vysvetliť ako hudba vzniká, ako sa delí, čo je to hudobná skladba a predviesť niektoré z dychových hudobných nástrojov. Samozrejme, všetko osvedčenou zábavnou formou. Nečakané reakcie mladých návštevníkov, ktorí sa v niektorých momentoch spontánne zdvihli zo stoličiek a začali tancovať príjemne zaskočila aj muzikantov.
Tento koncert bol poučením pre žiakov, ale aj pre dospelých. Hlavnú myšlienku podujatia, rozšíriť „mladým“ rozhľad v oblasti umenia, ponúknuť cenný kultúrny program a podporiť v deťoch pozitívny vzťah k hudbe muzikanti dokonale splnili.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=381




Autor: zk , Foto: zk - Dátum: 22.11.2010
Čítanosť: 12184
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share