Reprezentačný letecký ples na Zvolenskom zámku


Reprezentačný letecký ples na Zvolenskom zámku

Dňa 21. januára 2011 sa uskutočnil na Zvolenskom zámku Reprezentačný letecký ples. Veliteľ vzdušných síl ozbrojených síl SR generálmajor Martin Babiak vítal červenou ružou v stĺpovej sieni zámku manželky významných zahraničných i domácich hostí. Medzi najvýznamnejších pozvaných hostí patrili najmä minister obrany Slovenskej republiky Ľubomír Galko a známy slovenský operný spevák Martin Babjak. Spoločný duet Babi(j)akovcov otvoril letecký ples na Zvolenskom zámku krátko po pol ôsmej. 

„Top bodom“ programu celého podujatia bolo odovzdanie špeciálneho daru - odznaku zaslúžilého letca ministrovi obrany Ľubomírovi Galkovi z rúk veliteľa vzdušných síl. Tento akt súvisel s letom pána ministra obrany na vojenskom lietadle L-39 zo Sliača do Bratislavy v uplynulom týždni. Hudobný doprovod tomuto mimoriadnemu zážitku vytvoril kvintet Vojenskej hudby Banská Bystrica a reprezentačnosť zabezpečila jednotka Čestnej stráže ozbrojených síl SR z Bratislavy. Na tento slávnostný akt nadviazalo pasovanie pána Martina Babjaka, veľkého fanúšika a prívrženca letectva, za „Pridelenca slovenskej kultúrnej obce pri slovenskom vojenskom letectve“. Počas tohto slávnostného aktu, ktorý vykonal generálmajor Martin Babiak za zvukových efektov preletu troch lietadiel Mig-29, mnohým prítomným nabiehali zimomriavky.

V kultúrnom programe a úvodnom tanečnom kole uviedli tradične svoje umenie hudobníci a tanečníci reprezentačného súboru ministerstva obrany – Vojenského folklórneho súboru Jánošík. Svojím vstupom prispeli aj tanečníci banskobystrického tanečného klubu Element.
Moderátorsky sa celého plesu zhostil Milan Sokol, ktorý všetkým, čo boli na zámku po prvýkrát, v úvodnom vstupe uviedol základné historické fakty o tomto architektonickom skvoste stredného Slovenska. Do skorých ranných hodín do tanca hrala všetkým zúčastneným hudobná skupina Elite Band z Banskej Bystrice.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=446

 

 



Autor: mjr. Zdenko Baranec , Foto: rtn. Roman Chovanec, Vladimír Veverka - Dátum: 24.01.2011
Čítanosť: 25286
Verzia pre tlač

Skočiť na menu