Preskocit navigáciu

OCHRANA LESOV PRED POŽIARMI


OCHRANA LESOV PRED POŽIARMI

V priestore Staré Hory na Donovaloch sa 26. apríla uskutočnilo medzinárodné takticko-ukážkové cvičenie „Ochrana lesov pred požiarmi“. Jeho cieľom bolo precvičenie spôsobu nasadenia a riadenia síl a prostriedkov Hasičského a záchranného zboru i zložiek ozbrojených síl SR pri hasení a následnej likvidácii požiaru v ťažko prístupnom svahovitom horskom teréne.

Ozbrojené sily na tomto cvičení, ktorého sa zúčastnili aj príslušníci maďarských hasičských zborov z Balašských Ďarmot a Miskolca a český vrtuľník Bell 412, zastupovala osádka vrtuľníka Mi-17 z prešovskej leteckej základne, pod vedením kapitána Jozefa Krupára. 

V popoludňajších hodinách, po splnení úloh medzinárodného cvičenia, sa letecká technika presunula na hasenie reálneho požiaru, ktorý zachvátil lesný porast neďaleko Handlovej. Tento reálny zásah potvrdil, že hasičské i vojenské zložky dokážu úspešne spolupracovať pri likvidácii lesných požiarov aj na medzinárodnej úrovni. Aktívnu spoluprácu príslušníkov OS SR ocenil prezident HaZZ plk. Ing. Jozef Paluš a riaditeľ KR HaZZ v Banskej Bystrici plk. Ing. Milan Belo-Caban udelením pamätného listu.

 

© text: kpt. Ing. Věra Zoková


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Fiťma Ján - Dátum: 02.05.2007
Čítanosť: 15406
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share