VRTUĽNÍKOVÉ KRÍDLO NAVŠTÍVILA LETNÁ ŠKOLA MLADÝCH PROFESIONÁLOV


VRTUĽNÍKOVÉ KRÍDLO NAVŠTÍVILA LETNÁ ŠKOLA MLADÝCH PROFESIONÁLOV
Dňa 30. júna 2011 navštívili účastníci „Letnej školy pre mladých profesionálov“ vrtuľníkové krídlo generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove. Išlo v poradí už o šiesty ročník vzdelávacieho programu, ktorý je určený pre študentov magisterského a doktorandského štúdia so zameraním na politické vedy a medzinárodné vzťahy.
 
Centrum pre európske a severoatlantické vzťahy – Center for European and North Atlantic Affairs (CENAA), ktoré je nezávislou mimovládnou organizáciou zaoberajúcou sa aktivitami v oblasti zahraničnej a bezpečnostne politiky organizovalo tento vzdelávací program v spolupráci s Akadémiou Ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika.
 
Po úvodnom slove sa v krátkej prezentácii zúčastnení študenti z krajín V4, Ukrajiny, Albánska, Bosny a Hercegoviny, Čiernej Hory, Chorvátska, Kosova, Macedónska a Srbska mali jedinečnú možnosť zoznámiť s úlohami vrtuľníkového krídla v rámci Vzdušných síl OS SR a taktiež s plnením úloh v rámci medzinárodného krízového manažmentu pod záštitou NATO a EÚ.

foto1foto1foto1

Autor: por. Ján Dobál , Foto: por. Ján Dobál, por. Daniel Nehila - Dátum: 30.06.2011
Čítanosť: 9536
Verzia pre tlač

Skočiť na menu