Preskocit navigáciu

Ďalší sólista na MiG-29


Ďalší  sólista  na MiG-29

Proces, kedy nová generácia pilotov nahrádza tú staršiu, považuje za prirodzený každý z nás. Odovzdávajú sa skúsenosti, udržiavajú tradície a zároveň s príchodom iných prístupov a myslenia sa vytvárajú nové tradície.

Zostavu bojovej letky zmiešaného krídla Sliač opustili v roku 2011 dvaja piloti pohotovostného systému vzdušných síl. Aby bol zabezpečený požadovaný počet pilotov na plnenie úloh, ktoré sú na bojovú letku kladené, dvaja noví piloti regrutovaní zo stavu výcvikovej letky zmiešaného krídla Sliač začali výcvik na lietadlách MiG-29.

V stredu, 16. novembra 2011, svojím prvým samostatným letom v nadzvukovom lietadle MiG-29AS preukázal npor. Erik Pagáč  svoje znalosti získané počas hodín teoretickej prípravy, výcviku na letovom trenažéri LTV-29M a elementárnom výcviku na dvojmiestnom lietadle MiG-29UBS. Nastúpil tak náročnú cestu ďalšieho výcviku, na konci ktorého je zaradenie do pohotovostného systému vzdušných síl. Počas 40 minút si vychutnával silu a pocit kontroly nad elegantným bojovým lietadlom. Po pristátí, už spokojný a uvoľnený, prijal gratulácie od najbližšších kolegov a samozrejme aj od veliteľa bojovej letky a veliteľa zmiešaného krídla. Následne sa piloti a príslušníci technického personálu postarali o tradičný ceremóniál takéhoto, pre každého pilota veľkého dňa, v podobe kúpeľa a hobľa o trup lietadla.

Takže, koľko vzletov, toľko šťastných pristátí...


Ďalší  sólista  na MiG-29Ďalší  sólista  na MiG-29Ďalší  sólista  na MiG-29Ďalší  sólista  na MiG-29

Autor: zk Sliač , Foto: zk Sliač - Dátum: 18.11.2011
Čítanosť: 11880
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share