Preskocit navigáciu

Ako ďalej vo vzdušných silách v roku 2012


Ako ďalej vo vzdušných silách v roku 2012

Zabezpečenie ochrany vzdušného priestoru SR a NATO, letecká pátracia a záchranná služba, príprava a nasadenie síl v operáciách a misiách medzinárodného krízového manažmentu, pomoc obyvateľstvu pri riešení krízových situácií – zabezpečenie týchto a tiež ostatných kľúčových úloh Vzdušných síl OS SR v zložitých finančných podmienkach nadchádzajúceho výcvikového roku 2012 bolo náplňou konferencie veliteľa vzdušných na tému „Zámer plnenia úloh VzS vo výcvikovom roku 2012“.

S cieľom definovať priority pre plnenie rozhodujúcich úloh vzdušných vo výcvikovom roku 2012 sa v dňoch 22. – 24. novembra 2011 zišli v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene odborní funkcionári veliteľstva a velitelia brigád a krídel vzdušných síl. Vzhľadom na negatívny dopad svetovej ekonomickej krízy na výšku rozpočtu rezortu MO SR a tým aj Vzdušných síl OS SR sa prítomní sústredili najmä na rozdiskutovanie a hľadanie metód a spôsobov na udržanie kritických spôsobilostí vzdušných síl v kontexte efektívneho využitia dostupných finančných prostriedkov a ľudských zdrojov. Ako východisko pre stanovenie priorít boli využité pozitívne aj negatívne skúsenosti a poznatky z plnenia úloh v roku 2011.

Ako skonštatoval veliteľ vzdušných síl, konferencia splnila svoj cieľ – bol spracovaný predbežný zámer veliteľa VzS na plnenie úloh VzS, dosiahnutia hlavných cieľov a rozhodujúcich úloh NGŠ pre rok 2012 a zároveň boli identifikované možné riziká a spôsoby ich minimalizácie. Závery, ktoré vyplynuli z tejto konferencie, budú využité ako základné východiská vzdušných síl pre konferenciu Náčelníka GŠ OS SR s vybranými funkcionármi OS SR, ktorá sa uskutoční v dňoch 6. - 7. decembra 2011 v Liptovskom Mikuláši.



Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 24.11.2011
Čítanosť: 9888
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share