Preskocit navigáciu

Prežitie lietajúceho personálu


Prežitie lietajúceho personálu

Medzi základné zručnosti výkonného letca patrí aj schopnosť prežiť v akejkoľvek situácii za akýchkoľvek podmienok. Tieto schopnosti si príslušníci lietajúceho personálu dopravného krídla v Kuchyni osvedčujú a precvičujú celoročne počas naplánovaných kombinovaných kurzov pre výkonných letcov v zimnom a letnom období.

V dňoch 4. - 8. júna 2012 absolvovali príslušníci dopravnej letky výcvik v prežití v prírodných podmienkach v letnom období a špeciálnu telesnú prípravu. Cieľom výcviku bolo komplexné rozvíjanie pohybových schopností a vôľových vlastností, naučenie a obnovenie potrebných zručností pre prežitie v prírodnom prostredí po núdzovom opustení lietadla. Výcvik je nevyhnutný pri príprave lietajúceho personálu na prežitie po núdzovom opustení lietadla alebo núdzovom pristátí, ako na našom území, tak aj v zahraničných operáciách.

Nie menej zaujímavou bola aj záverečná časť programu, kedy bol vykonaný pochod v teréne, kde piloti zužitkovali svoje vedomosti z orientácie v neznámom teréne ako aj vybudovania provizórnych prístreškov s následnou úpravou vody a prípravou stravy.

http://www.lzkuchyna.mil.sk/23592/fotogaleria.php?album=878

 



Autor: npor. Zuzana Mitríková , Foto: ppráp. Radovan Mihók, kpt. Rudolf Chocholáček - Dátum: 11.06.2012
Čítanosť: 9725
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share