Preskocit navigáciu

Aj UNFICYP oslavuje Svetový deň darcov krvi


Aj UNFICYP oslavuje Svetový deň darcov krvi

Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila 14. jún za Svetový deň darcov krvi. V tento deň si uctievame všetkých ľudí, ktorí darovali svoju najvzácnejšiu tekutinu, aby zachránili životy iných a nenarokujú si na žiadnu odmenu.

Aj pri tejto príležitosti členovia Medical Center Sektoru 4 vo Famaguste pod vedením MUDr. Andreja HARENDARČÍKA zorganizovali dňa 12. a 13. júna 2012 v tomto roku už druhé skupinové darovanie krvi. Tohto šľachetného skutku sa zúčastnilo celkom 59 príslušníkov Sektoru 4, z toho 40 príslušníkov slovenského, 13 príslušníkov srbského, 5 príslušníkov maďarského a 1 príslušník chorvátského kontingentu.

Odber realizovali pracovníci Centra pre liečbu talasémie z General Hospital Nicosia North. „Že máme dostatok krvi pre liečbu naších pacientov, nie je samozrejmosťou. Máme ju len preto, že existujú aj vynimoční ľudia, ktorí darujú krv. Preto sa chcem poďakovať Vašim vojakom, ktorým patrí naša veľká vďaka,“ konštatovala biologička Ozge Arisal Uncu.


Aj UNFICYP oslavuje Svetový deň darcov krviAj UNFICYP oslavuje Svetový deň darcov krviAj UNFICYP oslavuje Svetový deň darcov krvi

Autor: MUDr. Andrej Harendarčík - UNFICYP , Foto: autor - Dátum: 19.06.2012
Čítanosť: 11100
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share