Preskocit navigáciu

Vzdušné sily vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstva


Vzdušné sily vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstva

Včera, 28. novembra 2012, sa uskutočnil v priestoroch veliteľstva vzdušných síl výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstva vzdušných síl za rok 2012.

Sedemčlenná výberová komisia zložená z veliacich poddôstojníkov leteckých základní a brigád vzdušných síl pod vedením veliaceho poddôstojníka veliteľstva vzdušných síl štábneho nadrotmajstra Petra Kuku veľmi prísne a zodpovedne vyberala z 15 kandidátov.

Medzi základné kritériá postupu do užšieho výberu patrili dosiahnuté výborné výsledky zo streleckej a telesnej prípravy spolu s úrovňou jazykovej pripravenosti a účasťou v zahraničných operáciách, nevynímajúc bezchybné vojenské vystupovanie a správanie.

Komisia postupovala podľa pravidiel určených programom pre výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstva   a tiež zohľadnila kritériá stanovené etickým kódexom profesionálneho vojaka.

Zo všetkých nominovaných profesionálnych vojakov bol za účasti veliteľa vzdušných síl plukovníka Miroslava Korbu na záver vyhlásený najlepší poddôstojník, ktorým sa stal rotný Martin Grec, príslušník vrtuľníkového krídla Prešov a najlepší vojak mužstva, ktorým sa stal desiatnik Juraj Horňák, príslušník protilietadlovej raketovej brigády Nitra.

Víťazom srdečne blahoželáme a rotnému Grecovi držíme palce počas výberu najlepšieho poddôstojníka OS SR, ktorý sa uskutoční dňa 6.12.2012 vo Zvolene.


Vzdušné sily vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstvaVzdušné sily vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstvaVzdušné sily vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstvaVzdušné sily vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstvaVzdušné sily vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstvaVzdušné sily vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka mužstva

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 29.11.2012
Čítanosť: 11540
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share