Preskocit navigáciu

Veliteľ vzdušných síl prijal svojho maďarského partnera


Veliteľ vzdušných síl prijal svojho maďarského partnera

Vzdušné sily Slovenskej republiky dnes svojou návštevou poctil Veliteľ Vzdušných síl Maďarskej republiky brigádny generál Albert SÁFÁR. Dôvodom jeho návštevy bolo rokovanie s Veliteľom Vzdušných síl OS SR plukovníkom Miroslavom Korbom, ktorý ho prijal na pôde veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene.

Hlavnou témou pracovného stretnutia bola predovšetkým oblasť spoločného výcviku pilotov vrtuľníkov a tiež kľúčového personálu vysielaného do operácie UNFICYP na Cypre. V priebehu rokovania obe strany načrtli aj vzájomnú spoluprácu pri likvidácii následkov prírodných katastrof, či vzájomnej možnej spolupráce v oblasti zabezpečenia prevádzkyschopnosti leteckej techniky.

V rámci programu dnešnej návštevy sa brigádny generál Sáfár zúčastnil aj na spomienkovom stretnutí pri príležitosti 68. výročia tragickej smrti genmjr. Otta Smika, ktoré sa za účasti významných zahraničných a domácich hostí, ako aj predstaviteľov leteckých zväzov krajín V4 uskutočnilo v priestoroch leteckej základne Sliač, ktorá so cťou nesie jeho meno.

Na záver stretnutia obe strany podaním rúk symbolicky vyjadrili myšlienku rozvoja ďalšej bilaterálnej spolupráce a posilňovania vzájomných vzťahov.


111

Autor: vvzs , Foto: npor. Peter Tkáč, voj. 2.st Michal Malček - Dátum: 30.11.2012
Čítanosť: 9442
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share