Preskocit navigáciu

Zdokonaľovací výcvik v streľbe


Zdokonaľovací výcvik v streľbe

V dňoch 10. - 14. júna 2013 sa dvanásť vybraných príslušníkov vrtuľníkového krídla v Prešove zúčastnilo zdokonaľovacieho výcviku v streľbe v priestoroch strelnice Kondor na Cemjate pod vedením kapitána Jána Pohloda.
Cieľom inštruktorov kapitána Petra Krenického a rotmajstra Dávida Plavčana bolo naučiť cvičiacich nové trendy a metódy použitia zbraní pri vedení bojovej činnosti v súčasných podmienkach. Prešovskí letci sa počas výcviku taktiež zdokonalili v streleckej príprave a praktickom využití bezpečnostných opatrení počas streľby a pri riešení nečakaných stresujúcich situácií. Hlavnou úlohou cvičiacich bolo počas 5-dňového kurzu zvládnuť mierenú, bojovú streľbu z primárnej i sekundárnej zbrane, či streľbu z vynútených polôh v stoji i v kľaku z rôznych uhlov.
Skúsení inštruktori nezanedbali ani otázku bezpečnosti a pri výcviku prešovských letcov sa zamerali aj na bezpečnú manipuláciu zo zbraňou počas bojového použitia. „Aj vďaka ich skúsenostiam a zodpovednému prístupu účastníkov kurzu prebehlo cvičenie na vysokej úrovni a bez zranení“, povedal riadiaci cvičenia kapitán Pohlod.


foto1foto1foto1foto1foto2

Autor: por. Daniel Nehila , Foto: autor - Dátum: 17.06.2013
Čítanosť: 10103
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share