Preskocit navigáciu

Poľská a česká delegácia súčasťou DV-day


Poľská a česká delegácia súčasťou DV-day

Počas včerajšieho dňa v poobedňajších hodinách pristálo na leteckej základni Sliač lietadlo M 28B/PT s delegáciou ozbrojených síl Poľskej republiky. Delegáciu na čele s viceadmirálom Waldemarom Głuszkom prišiel osobne na letisko Sliač privítať pridelenec Poľskej republiky v SR plukovník Krzysztof Jónca a zástupca veliteľa vzdušných síl plukovník Ivan Hůlek.

Vo večerných hodinách privítal náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek a pridelenec Českej republiky v SR plukovník Roman Kopřiva ďalšiu delegáciu. Tentokrát to bola delegácia z Českej republiky vedená ministrom obrany ČR Vlastimilom Picekom a náčelníkom Generálneho štábu Armády Českej republiky generálporučíkom Petrom Pavelom, ktorá priletela na sliačsku základňu leteckým špeciálom Challenger 601A.

Dôvodom ich návštevy je dnešná účasť na významnom spoločensko-pracovnom podujatí „DISTINGUISHED VISITORS DAY (DV-Day)” v rámci medzinárodného cvičenia Capable Logistician 2013, ktoré sa koná v priestoroch leteckej základne Sliač a vojenských výcvikových priestoroch Lešť.


1111223333

Autor: zk Sliač , Foto: por. Peter Tkáč - Dátum: 20.06.2013
Čítanosť: 9667
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share