Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Február 2018
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    


Vyhlásenie o prístupnosti

Cvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na Cypre


Cvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na Cypre

    Trojtýždňový odborný spoločný výcvik 109-člennej jednotky pripravovanej na plnenie úloh do operácie UNFICYP s termínom rotácie september 2013 vyvrcholil v dňoch 9. a 10. júla 2013 záverečným taktickým cvičením pod názvom „Modrá Nádej – Blue Chance“ vo vojenskom výcvikovom priestore Kolíňanský vrch.

    Úlohou taktického cvičenia bolo preverenie stanovených spôsobilostí a vyhodnotenie úrovne pripravenosti a vycvičenosti príslušníkov štábu, strážnej jednotky a logistických podporných prvkov na plnenie úloh v operácii UNFICYP.
    Plnenie úloh jednotky počas taktického cvičenia bolo v maximálnej miere rozohrávané a prispôsobené reálnym podmienkam v uvedenej operácii. To dalo predpoklad pre úspešné zvládnutie cieľov odbornej pripravenosti jednotky a splnenie úloh vo vojenskej operácii. Systém velenia a riadenia medzi jednotlivými stupňami velenia sa vykonával výhradne v anglickom jazyku. Stanovené postupy veliteľov boli vyhodnotené ako výborné.
    Náročné úlohy a úmorné horúčavy kládli na cvičiacich neľahké nároky. Ak platí stará múdrosť – ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku – potom by sa dalo predpokladať, že nová jednotka operácie UNFICYP svoje poslanie v mieste pôsobenia úspešne zvládne.

    Pripravenosť a vykonanie cvičenia preveril osobne náčelník štábu vzdušných síl plukovník Stanislav Hurčík so svojou kontrolnou skupinou. S priebehom cvičenia sa prišiel oboznámiť aj hlavný veliaci poddôstojník OS SR šbnrtm. Vladimír Beluš.

Cvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na CypreCvičiaca jednotka UNFICYP ukončila svoju prípravu na nasadenie do operácie na Cypre

Autor: pplk. Stanislav ŠVERHA , Foto: rtm. Igor BOŠKO - Dátum: 10.07.2013
Čítanosť: 7183
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share