Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2017
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    


Vyhlásenie o prístupnosti

Leteckou základňou sa ozýval detský smiech


Leteckou základňou sa ozýval detský smiech

Slnečné dopoludnie 12. augusta 2013 patrilo na zmiešanom krídle Sliač handicapovaným deťom z letného tábora, ktorý organizuje občianske združenie PONS (Pomoc osobám neschopným samostatnosti) z Banskej Bystrice.

Zážitok, ktorý im pripravili profesionálni vojaci a zamestnanci stanice biologickej ochrany letiska, vojenskej hasičskej jednotky a letky technických prác a opráv, príjemne spestril ich pobyt v „letnom tábore“.

Na programe bola ako prvá ukážka sokola rároha a anglického pointera, kde radosť zo stretnutia bola vzájomná. S malým oneskorením, ale o to zvedavejšie sa deti spolu s ich asistentmi presunuli do priestorov VHJ, kde bola nachystaná videoprezentácia práce a nácviku spolu s množstvom hasičskej techniky, výstroje a výzbroje a prostriedkov zdravotníckej pomoci. Čatár Miroslav Novák a slobodníčka Vladimíra Siksová opisovali aj názorne predvádzali spôsoby používania týchto prostriedkov. Najočakávanejším momentom však bola „pena“ Pyrocool. Po tomto osviežení nasledovala posledná časť programu návštevy, a to ukážka leteckej techniky.  Keďže sa momentálne na väčšine z nich uskutočňujú predpísané a opravárenské práce, deti sa boli pozrieť práve na MiG–29 AS v hangári „Brno“.

Všetci príslušníci zmiešaného krídla Sliač sú  úprimne radi, keď môžu prispieť k detskej radosti a nasýtiť ich zvedavosť, preto aj dnešné dopoludnie v spoločnosti detí z Banskej Bystrice považujú za príjemnú súčasť svojho povolania.


Leteckou základňou sa ozýval detský smiech Leteckou základňou sa ozýval detský smiech Leteckou základňou sa ozýval detský smiech Leteckou základňou sa ozýval detský smiech Leteckou základňou sa ozýval detský smiech Leteckou základňou sa ozýval detský smiech Leteckou základňou sa ozýval detský smiech

Autor: Petra Bélová , Foto: Petra Bélová - Dátum: 13.08.2013
Čítanosť: 7812
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share