Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
September 2017
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 


Vyhlásenie o prístupnosti

Spoločný a odborný výcvik personálu vojenskej operácie UNFICYP


Spoločný a odborný výcvik personálu vojenskej operácie UNFICYP
        U Protilietadlovej raketovej brigády v Nitre sa začiatkom tohto týždňa začal spoločný a odborný výcvik príslušníkov, pripravujúcich sa do vojenskej operácie UNFICYP.
Spoločného a odborného výcviku, ktorý potrvá takmer štyri týždne, sa zúčastňuje 91 príslušníkov OS SR. Ďalší dvadsiati sa zúčastnia záverečného taktického cvičenia a výberov, keďže už spoločný a odborný výcvik absolvovali s predchádzajúcou rotáciou.
Preverenie spôsobilosti na plnenie operačnej úlohy sa uskutoční koncom tohto mesiaca, počas taktického cvičenia na posádkovom cvičisku Kolíňanský vrch. V posledných dvoch dňoch tohto mesiaca prebehnú výbery, kedy stanovená komisia rozhodne o zaradení rotujúceho personálu na konkrétne funkcie na základe dosiahnutých výsledkov počas prípravy.                                                                                                                                                                      
        Príslušníci výcviku sa zúčastnia teoretických a praktických zamestnaní, pod riadením vyškolených a skúsených inštruktorov, ako aj veliteľov, ktorí sa v novembri minulého roka zúčastnili výcviku kľúčového personálu vo VJVM Martin. Celý výcvik je koncipovaný na prípravu štábu, strážnej roty a podporných prvkov. Úlohou cvičiacich jednotlivcov a tímov je oboznámiť sa so situáciou v mieste vyslania, históriou ostrova, naučiť sa reportovací systém, nacvičiť riešenie incidentov a  ďalšie nemenej dôležité prípravy, ktoré na seba bezprostredne nadväzujú. Ich dokonalé zvládnutie je žiadúce pre úspešné splnenie úloh po vyslaní do zahraničia.

Spoločný a odborný výcvik personálu vojenskej operácie UNFICYPSpoločný a odborný výcvik personálu vojenskej operácie UNFICYPSpoločný a odborný výcvik personálu vojenskej operácie UNFICYPSpoločný a odborný výcvik personálu vojenskej operácie UNFICYPSpoločný a odborný výcvik personálu vojenskej operácie UNFICYPSpoločný a odborný výcvik personálu vojenskej operácie UNFICYP

Autor: rtm. Radoslav HVIŠČ , Foto: rtm. Radoslav HVIŠČ - Dátum: 10.01.2014
Čítanosť: 5090
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share