Preskocit navigáciu

Privítali sme našich vojakov po návrate z Cypru


Privítali sme našich vojakov po návrate z Cypru
Areál Protilietadlovej raketovej brigády v Nitre sa dňa 27. marca 2014 stal miestom slávnostného privítania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) po splnení úloh vo vojenskej operácii UNFICYP. 
           
            Na slávnostnom privítaní sa zúčastnil 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Pavel Macko, zástupca veliteľa Vzdušných síl OS SR plukovník Vladimír Kováč, cyperský veľvyslanec na Slovensku Marios Kountourides, vojenský atašé z cyperského veľvyslanectva vo Viedni Michalakis Shiaelos, velitelia partnerských útvarov a zástupcovia ďalších zložiek MO SR a orgánov štátnej správy SR. Medzi pozvaných samozrejme patrili aj rodinní príslušníci profesionálnych vojakov.
 
Druhý zástupca NGŠ generálmajor Pavel Macko a cyperský veľvyslanec na Slovensku Marios Kountourides vo svojich príhovoroch poďakovali a ocenili kvalitnú a neľahkú prácu vojakov, ktorí v mierovej operácii na Cypre pôsobili celý jeden rok, vzdialení od svojich rodín, blízkych a známych. Za kvalitné splnenie operačných úloh si 84 profesionálnych vojakov tejto rotácie slávnostne prevzalo medailu za službu v mierových pozorovateľských misiách.
           
            Vojenská operácia UNFICYP je jednou z najstarších mierových operácii v histórii OSN. Slovenskí vojaci pôsobia v tejto misii od roku 2001. Prvoradou úlohou našich jednotiek je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami, prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove. Pravidelným hliadkovaním v nárazníkovej zóne zamedzujú možnému narušeniu mieru, násilnostiam a konfliktom. V priestore našej zodpovednosti, kde SR pôsobí ako vedúca krajina (lead nation), plnia úlohy spolu s našimi vojakmi aj príslušníci ozbrojených síl Maďarska, Chorvátska, Srbska a Ukrajiny.

Privítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z Cypru

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 28.03.2014
Čítanosť: 5755
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share