Preskocit navigáciu

Na leteckej základni Sliač sa začalo dvojdňové výjazdové stretnutie národných vojenských predstaviteľov NATO


Na leteckej základni Sliač sa začalo dvojdňové výjazdové stretnutie národných vojenských predstaviteľov NATO

Na letisku Sliač dnes v dopoludňajších hodinách pristál český vojenský špeciál s dvadsiatimi piatimi národnými vojenskými predstaviteľmi členských krajín NATO pri Najvyššom veliteľstve spojeneckých síl v Európe (SHAPE). Túto významnú návštevu osobne privítal veliteľ vzdušných síl brigádny generál Miroslav Korba, veliteľ leteckej základne Sliač plukovník Vladimír Lisý a náčelník Odboru medzinárodnej vojenskej spolupráce z Generálneho štábu OS SR plukovník Erich Hrehuš.

Program dvojdňového výjazdového stretnutia začal v priestoroch leteckej základne Sliač, kde na úvod brigádny generál Korba informoval delegáciu o úlohách a poslaní vzdušných síl.

Neskôr sa zahraniční hostia presunuli na ukážku leteckého simulátora L-39 a dynamické ukážky leteckej techniky MiG-29 a Mi-17. Počas statickej ukážky sa prítomní bližšie oboznámili s leteckými prostriedkami vzdušných síl.

Na záver návštevy sa nórsky vojenský predstaviteľ generálmajor Trond Ragnarson Karlsen poďakoval brigádnemu generálovi Korbovi za zaujímavý a vyčerpávajúci program.

Zahraničná delegácia v popoludňajších hodinách pokračovala vo svojom programe vo Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť.


111122223333

Autor: npor. Marcela Vrábelová , Foto: por. Peter Tkáč - Dátum: 12.05.2014
Čítanosť: 5758
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share