Na leteckej základni Sliač sa začalo dvojdňové výjazdové stretnutie národných vojenských predstaviteľov NATO


Na leteckej základni Sliač sa začalo dvojdňové výjazdové stretnutie národných vojenských predstaviteľov NATO

Na letisku Sliač dnes v dopoludňajších hodinách pristál český vojenský špeciál s dvadsiatimi piatimi národnými vojenskými predstaviteľmi členských krajín NATO pri Najvyššom veliteľstve spojeneckých síl v Európe (SHAPE). Túto významnú návštevu osobne privítal veliteľ vzdušných síl brigádny generál Miroslav Korba, veliteľ leteckej základne Sliač plukovník Vladimír Lisý a náčelník Odboru medzinárodnej vojenskej spolupráce z Generálneho štábu OS SR plukovník Erich Hrehuš.

Program dvojdňového výjazdového stretnutia začal v priestoroch leteckej základne Sliač, kde na úvod brigádny generál Korba informoval delegáciu o úlohách a poslaní vzdušných síl.

Neskôr sa zahraniční hostia presunuli na ukážku leteckého simulátora L-39 a dynamické ukážky leteckej techniky MiG-29 a Mi-17. Počas statickej ukážky sa prítomní bližšie oboznámili s leteckými prostriedkami vzdušných síl.

Na záver návštevy sa nórsky vojenský predstaviteľ generálmajor Trond Ragnarson Karlsen poďakoval brigádnemu generálovi Korbovi za zaujímavý a vyčerpávajúci program.

Zahraničná delegácia v popoludňajších hodinách pokračovala vo svojom programe vo Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť.


111122223333

Autor: npor. Marcela Vrábelová , Foto: por. Peter Tkáč - Dátum: 12.05.2014
Čítanosť: 5794
Verzia pre tlač

Skočiť na menu