Deti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla Sliač


Deti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla Sliač

Zmiešané krídlo Sliač navštívili v dňoch 12. a 13. júna 2014 žiaci zo Základnej školy Rudolfa Jašíka z Partizánskeho, žiaci zo Spojenej školy z Pohronskej Polhory, deti zo Špeciálnej základnej školy zo Zvolena a aj tí najmenší z Materskej školy z Lieskovca.

Deti boli už od začiatku exkurzie plné obrovského nadšenia z programu, ktorý príslušníci krídla pre ne pripravili. Kynológovia sa pri ukážkach výcviku služobných psov zamerali hlavne na činnosť služobných psov vycvičených na stráženie objektov, blokovanie výtržníkov a zadržanie páchateľa. Za ukážku si kynológovia a ich pomocníci získali skupinový potlesk. Ďalším bodom programu bola návšteva Stanice biologickej ochrany letiska, kde na deti čakali lovecké psy a sokoly. Deti získali nové informácie nielen o sokoloch, ale aj o úlohách, ktoré plnia vo vzdušnom priestore letiska.

Neskôr zvieratá vystriedala letecká technika Zmiešaného krídla Sliač MiG-29 a L-39. Návštevníci sa v lietadlách mohli aj odfotografovať ako správni piloti. Od našich odborných technikov sa dozvedeli nielen technické parametre leteckej techniky, ale aj históriu, dôležitosť a účel vo Vzdušných silách Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Veľký smiech sa po letisku ozýval z hasičskej zbrojnice, práve pre penovú šou a riadnu sprchu z hasičskej Tatry, ktorú im pripravili profesionáli Vojenskej hasičskej jednotky. Koniec programu exkurzie okorenili svojou činnosťou aj špecialisti zo skupiny záchrannej padákovej a výsadkovej služby. Zoskočili z vrtuľníka Mi-17 rovno na parkovisko pred deti, ktoré ich po zoskoku odmenili úsmevom, obdivom a potleskom. Zo základne odchádzali s množstvom pekných zážitkov, spomienkami a predstavou, že sa na letisko ešte raz vrátia.


Deti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla SliačDeti základných a materských škôl na exkurzii Zmiešaného krídla Sliač

Autor: Ing. Tatiana Margolienová , Foto: npor. Peter Tkáč, Ing. Tatiana Margolienová - Dátum: 18.06.2014
Čítanosť: 6020
Verzia pre tlač

Skočiť na menu