Cvičenie Woodpecker pre príslušníkov Sektoru 4 na Cypre


Cvičenie Woodpecker pre príslušníkov Sektoru 4 na Cypre

V bývalom kempe Triglav, priestor zodpovednosti 3. čaty SLOVCON Sektoru 4 mierovej operácie UINFICYP, sa dňa 5. novembra 2014 uskutočnilo cvičenie pod názvom WOODPECKER.

Cvičenie bolo zamerané na potláčanie davu podľa nových SOP Sektoru 4 a bolo rozdelené do troch fáz. V prvej fáze cvičila jednotka príslušníkov septembrovej rotácie, ktorá vykonávala metodickú časť, a to základné cviky na povely. Druhá fáza bola zameraná na stmelenie a praktické prevedenie cvikov. Zlaďovali sa postupy na potláčanie davu príšlušníkov Force Reserve Platoon. Dav demonštrantov tvorili príslušníci 1. maďarskej čaty a 2. srbskej čaty Sektoru 4. V tretej fáze cvičiaci simulovali v maximálnej možnej miere reálne podmienky potlačenia demonštrácie. Riadiacim cvičnia bol veliaci poddôstojník strážnej roty nrtm. Rastislav Kyseľ.


Cvičenie Woodpecker pre príslušníkov Sektoru 4 na CypreCvičenie Woodpecker pre príslušníkov Sektoru 4 na CypreCvičenie Woodpecker pre príslušníkov Sektoru 4 na CypreCvičenie Woodpecker pre príslušníkov Sektoru 4 na CypreCvičenie Woodpecker pre príslušníkov Sektoru 4 na Cypre

Autor: npor. Martin Stanko , Foto: štbnnrtm. Milan Pavlík - Dátum: 14.11.2014
Čítanosť: 3850
Verzia pre tlač

Skočiť na menu