Preskocit navigáciu

Memoriál pplk. ThLic. Michala Štanga


Memoriál pplk. ThLic. Michala Štanga
V dňoch 29. - 30. januára 2015 sa pod Pustým Hradom vo Zvolene uskutočnil v zabezpečení Veliteľstva VzS OS SR v poradí už IX. ročník Memoriálu pplk. ThLic. Michala Štanga v halovom futbale. Podplukovník Štang zahynul pri nehode lietadla An-24, počas návratu z mierovej misie KFOR z Kosova.

Turnaj otvoril náčelník Odboru pre podporu operácií veliteľstva vzdušných síl plukovník Jaroslav Haluška spolu s generálnym vikárom Ordinariátu OS SR plukovníkom Františkom Počurekom.

Na turnaji sa celkovo zúčastnilo 5 reprezentačných družstiev z celého rezortu MO SR. Prekvapivým víťazom sa stalo nenápadné družstvo Práporu logistickej podpory 2. mb z Prešova pred družstvom Čestnej stráže prezidenta SR Bratislava a družstvom Práporu rchbo z Rožňavy.

O hernú kvalitu a nesmierne vyrovnanú výkonnosť sa postarali všetky zúčastnené družstvá, čoho najjasnejším dôkazom bol posledný zápas, keď až po uplynutí jeho poslednej sekundy a záverečnom hvizde rozhodcu bolo možné stanoviť celkové poradie v turnaji. Výsledok tohto dramatického zápasu zhodnotil telovýchovný pracovník VVzS kapitán Evald Čermák slovami: „Jeden gól rozhodol. A keďže ho družstvo Sliača nedalo, namiesto víťazstva v turnaji skončilo mimo stupňa víťazov“.

Záverečnými slovami plukovníka Halušku a plukovníka Počureka boli všetky zúčastnené družstvá pozvané na jubilejný X. ročník turnaja. Osobnosť podplukovníka Štanga ostane navždy spojená s Veliteľstvom vzdušných síl SR vo Zvolene, kde vlastnoručne vybudoval, zariadil a sprevádzkoval vojenskú kaplnku sv. Michala archanjela.

Memoriál pplk. ThLic. Michala ŠtangaMemoriál pplk. ThLic. Michala ŠtangaMemoriál pplk. ThLic. Michala ŠtangaMemoriál pplk. ThLic. Michala ŠtangaMemoriál pplk. ThLic. Michala ŠtangaMemoriál pplk. ThLic. Michala ŠtangaMemoriál pplk. ThLic. Michala Štanga

Autor: kpt. Evald Čermák , Foto: autor - Dátum: 04.02.2015
Čítanosť: 6122
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share