Preskocit navigáciu

Stretnutie veliteľov vzdušných síl AČR a OS SR


Stretnutie veliteľov vzdušných síl AČR a OS SR Veliteľ vzdušných síl brigádny generál Miroslav KORBA dnes na pôde zmiešaného krídla Sliač privítal veliteľa Vzdušných síl Armády Českej republiky (AČR) brigádneho generála Libora Štefánika.
Počas krátkeho stretnutia sa velitelia zamerali na spoluprácu v oblasti Crossborder operácie. Od minulého roku sú AČR a OS SR schopné vzájomne si zabezpečiť ochranu vzdušných priestorov v Integrovanom systéme protivzdušnej obrany NATO – NATINAMDS (NATO Integrated Air and Missile Defence System).
So vzdušnými silami AČR máme dlhodobo výborné nadštandardné vzťahy. Naďalej pokračujeme v príprave projektu Mnohonárodného strediska leteckého výcviku (MATC) a spoločných cvičení v roku 2015. Obaja velitelia sa zhodli, že je nutné v tejto spolupráci pokračovať a stále ju prehlbovať.
V dopoludňajších hodinách generáli spoločne odleteli lietadlom JAK-40 českých vzdušných síl do Milána, kde sa uskutoční dvojdňová konferencia veliteľov vzdušných síl európskych krajín (EURAC 2015).

Stretnutie veliteľov vzdušných síl AČR a OS SR Stretnutie veliteľov vzdušných síl AČR a OS SR Stretnutie veliteľov vzdušných síl AČR a OS SR

Autor: npor. Jana Daňová , Foto: slob. Michal Malček - Dátum: 06.05.2015
Čítanosť: 4481
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share