Preskocit navigáciu

Odborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letov


Odborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letov

V dňoch 23.-24. septembra 2015 sa uskutočnil v priestoroch veliteľstva vzdušných síl Zvolen a taktického krídla Sliač odborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letov.

Uvedeného seminára sa zúčastnili zástupcovia štruktúry bezpečnosti letov (Úrad vojenského letectva MO SR, Generálny štáb OS SR a Vzdušné sily OS SR), vojenského zdravotníctva, vojenských psychológov, Leteckej vojenskej nemocnice Košice a pozvaní hostia.

Odborný seminár otvoril veliteľ Vzdušných síl OS SR brigádny generál Miroslav Korba a srdečne privítal účastníkov seminára na pôde veliteľstva vzdušných síl. Hlavné témy, ktoré boli počas týchto dvoch dní diskutované, boli zdravotná starostlivosť a prehliadky výkonných letcov, fyzické obmedzenia pilotov z hľadiska typu lietadla, školenie v oblasti ľudských faktorov pri vzniku leteckých udalostí, činnosť lekárov a psychológov v oblasti prevencie a doplňovanie ozbrojených síl SR regrutáciou.

Počas druhého dňa rokovania navštívili účastníci seminára taktické krídlo Sliač, kde bola pre nich pripravená pútavá prehliadka základne vrátane ukážky letovej činnosti.

Veľkým prínosom a ukážkou profesionality počas semináru bolo stmelenie viacerých zložiek OS SR, Ministerstva obrany SR, ako aj príslušníkov LVN Košice.

Podľa slov náčelníka oddelenia bezpečnosti letov vzdušných síl podplukovníka Kolomana Bornemiszu, ktorý odborný seminár riadil, zamestnanie splnilo očakávania – účastníci si vzájomne vymenili svoje skúsenosti a poznatky, navzájom si rozšírili obzory v danej problematike a zhodli sa na ďalších krokoch.

Seminár bude pokračovať sériou rokovaní zameraných najmä na regrutáciu a efektívny výber nových výkonných letcov a príslušníkov riadenia letovej prevádzky.


Odborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letovOdborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letovOdborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letovOdborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letovOdborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letovOdborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letovOdborný seminár Zdravotná starostlivosť a bezpečnosť letov

Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: npor. Martina Paľuvová - Dátum: 25.09.2015
Čítanosť: 3783
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share