Preskocit navigáciu

Metodické zhromaždenie náčelníka OSEB VzS OS SR


Metodické zhromaždenie náčelníka OSEB VzS OS SR

V dňoch 5.-6. novembra 2015 sa v priestoroch prešovského vrtuľníkového krídla a odlúčeného stanovišťa prešovskej roty rádiotechnického prieskumu uskutočnilo metodické zhromaždenie náčelníka oddelenia spravodajstva a elektronického boja veliteľstva vzdušných síl OS SR (A2). Zamestnania sa zúčastnili náčelníci a príslušníci skupín spravodajstva a EB (S2) všetkých zväzkov VzS OS SR.

Cieľom prvého dňa pracovného rokovania bolo vyhodnotenie plnenia úloh spravodajstva, prieskumu a EB v jednotlivých útvaroch, zladenie prieskumnej činnosti, výcviku, možnosti kariérneho rastu a vzdelávania spravodajcov, prieskumákov, „ebákov“ aj topografov v rámci VzS, ale aj v rámci celých OS SR. Horúcou témou vzhľadom na prebiehajúcu modernizáciu leteckého parku VzS bola potreba vytvorenia tzv. „národnej databázy emitorov“ pre plnohodnotné využitie systémov bojových protiopatrení nakupovanej leteckej techniky, ako aj tomu zodpovedajúca personálna obsadenosť a príprava dôstojníkov pre EB vo všetkých zväzkov VzS OS SR.

Druhý deň metodického zhromaždenia predstavili príslušníci prešovskej roty rádiotechnického prieskumu odlúčené prieskumné stanovište ako súčasť rádiotechnického systému OS SR (RATES). V objekte uprostred hôr oboznámili účastníkov zhromaždenia so spravodajskými spôsobilosťami jednotky, priblížili im bojovú činnosť operátorov a analytikov elektronického prieskumu priamo na pracovisku a taktiež špecifiká každodennej vojenskej služby v krásnom, ale drsnom horskom prostredí.

V záverečnom vyhodnotení náčelník A2 podplukovník Ing. Ľubomír PAVLIKOVSKÝ ocenil aktívny prístup všetkých účastníkov počas celého zamestnania a poďakoval príslušníkom S2 vrtuľníkového krídla a príslušníkom roty RTPs za ich osobný prístup a výborné zabezpečenie metodického zhromaždenia.



Autor: pplk. Ľubomír Pavlikovský , Foto: autor - Dátum: 10.11.2015
Čítanosť: 4145
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share