Preskocit navigáciu

Odborná príprava spravodajských odborností


Odborná príprava spravodajských odborností

V dňoch 10. – 11. decembra 2015 sa v priestoroch taktického krídla Sliač uskutočnila odborná príprava spravodajských odborností - „Spravodajská príprava bojiska“ za účasti príslušníkov spravodajských skupín VVzS a zväzkov VzS OS SR.

Cieľom zamestnania bolo objasniť miesto a spôsob vykonania spravodajskej prípravy bojiska v procese operačného plánovania. Zamestnanie bolo rozdelené na dve časti. V prvej teoretickej časti sa zúčastnení formou prednášok oboznámili so základnými požiadavkami na spravodajskú prípravu bojiska. Druhá časť bola vykonaná prakticky, kde cvičiaci vytvárali v priebehu jednotlivých etáp spravodajskej prípravy bojiska grafické a textové výstupy. Všetky stanovené úlohy cvičiaci splnili.

Na záver zamestnania náčelník oddelenia spravodajstva a elektronického boja VVzS pplk. Ľubomír Pavlikovský poďakoval cvičiacim za ich aktívny a profesionálny prístup pri plnení úloh jednotlivých etáp a absolútnu pochvalu vyjadril npor. Lukášovi Lackaničovi, príslušníkovi taktického krídla Sliač, ktorý vykonal teoretickú časť na vysokej a profesionálnej úrovni odriadil i praktickú časť zamestnania.


Odborná príprava spravodajských odbornostíOdborná príprava spravodajských odbornostíOdborná príprava spravodajských odborností

Autor: pplk. Ľubomír Pavlikovský , Foto: pplk. Ľubomír Pavlikovský - Dátum: 17.12.2015
Čítanosť: 4717
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share