Preskocit navigáciu

Nástup pri príležitosti predsedania Rade Európskej únie


Nástup pri príležitosti predsedania Rade Európskej únie

Predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade Európskej únie v druhej polovici roku 2016 je jednou z najdôležitejších udalostí, aké bude mať možnosť naša krajina za svoju existenciu zorganizovať. Pri príležitosti prvého dňa predsedníctva, 1. júla 2016, sa zišli aj príslušníci veliteľstva Vzdušných síl OS SR vo Zvolene.

Nástup príslušníkov začal podaním hlásenia zastupujúcemu veliteľovi vzdušných síl, plukovníkovi Slavomírovi Mildemu. Po ňom už s otvoreným listom ministra obrany SR vystúpil podplukovník Teodor Fekete, ktorý hneď v úvode zdôraznil, že v prípade predsedníctva ide o riadenie jednej z troch hlavných inštitúcií Európskej únie (ďalej EÚ) – Rady EÚ, zastupujúcej 28 členských štátov. Naša krajina prevzala 1. júla 2016 predsedníctvo v Rade EÚ po dvanástich rokoch svojho členstva v Únii.

Predsedníctvo pripadlo Slovensku v čase, keď Európska únia čelí viacerým vážnym výzvam - migrácia, terorizmus, ohniská napätia v jej susedstve, dozvuky krízy eurozóny, či referendum Spojeného kráľovstva o členstve v Únii.

Vzdušné sily OS SR taktiež vyčlenia vojakov na plnenie úloh Policajného zboru a ďalších aktivít vyplývajúcich z plánu podujatí a predložených požiadaviek PZ SR a zároveň tým deklarovať pripravenosť plniť asistenčné úlohy v prospech domáceho krízového manažmentu.


Nástup pri príležitosti predsedania Rade Európskej únieNástup pri príležitosti predsedania Rade Európskej únieNástup pri príležitosti predsedania Rade Európskej únieNástup pri príležitosti predsedania Rade Európskej únieNástup pri príležitosti predsedania Rade Európskej únie

Autor: VVzS , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 01.07.2016
Čítanosť: 4545
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share