Preskocit navigáciu

Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4


Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4

Dňa 15.2.2017 navštívil priestor zodpovednosti 2. strážnej čaty (SERBCON) v Sektore 4 hlavný vojenský veliteľ UNFICYP Force Commander genmjr. Mohammad Humayun Kabir (BD).

Pri jeho príchode na pozíciu OSN PB 126 ho privítal veliteľ Sektoru 4 pplk. Rudolf Rštók (SLOVCON) spolu s kľúčovým personálom Sektoru 4 mjr. Richarda Szilasiho (SLOVCON), kpt. Vladana Aleksica (SERBCON). Po privítaní kľúčovým personálom bolo generálovi prezentované video o Srbsku a následne poskytnutý operačný brífing o priestore zodpovednosti a plnených operačných úlohách dôstojníkom MOLO npor. Jánosom Kochom(HUNCON) a dôstojníkom SCAMLO kpt. Aleksandarom Jevremovicom (SERBCON). Po obede sa generál presunul na pozíciu OSN 129 v obci Pyla kde mu bol poskytnutý brífing veliteľom 2. strážnej čaty kpt. Vladanom Aleksicom (SERBCON). Force Commander vyjadril spokojnosť s návštevou ako aj s plnením operačných úloh v priestore zodpovednosti Sektrou 4, ktoré sú podľa jeho slov štandartne na vysokej úrovni. Násladne sa generál presunul na neďalekú policajnú stanicu OSN v centre obce Pyla kde si ho prevzala polícia OSN a pokračoval vo svojej návšteve a oboznamovaním sa s civilnou časťou UNFICYP.

Návštevy Sektoru 4 sa pôvodne mala zúčastniť aj „Head of Mission„ Zvláštny predstaviteľ generálneho tajomníka OSN pre Cyprus pani Elisabeth Spehar, ktorá však musela plniť naliehavé služobné povinnosti spojené s komunikáciou lídrov severného a južného Cypru.


Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4Návšteva hlavného vojenského veliteľa UNFICYP v Sektore 4

Autor: UNFICYP , Foto: UNFICYP - Dátum: 22.02.2017
Čítanosť: 5436
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share