Preskocit navigáciu

Reorganizácia Leteckej základni Sliač


Reorganizácia Leteckej základni Sliač

Na základe "Nariadenia náčelníka Generálneho štábu OS SR na vykonanie organizačných zmien v ozbrojených silách SR v roku 2009" prešla aj Letecká základňa generálmajora Otta Smika Sliač reorganizačnými zmenami. Profesionálni vojaci a zamestnanci útvaru sa 30. júna 2009 posledný krát zhromaždili k slávnostnému nástupu ako príslušníci leteckej základne. Veliteľ leteckej základne plk. Ing. Jozef Dobrotka poďakoval všetkým odchádzajúcim príslušníkom za ich čas, ktorý venovali našej základni a vyzdvihol ich prínos pre útvar.
1. júl 2009 bol dňom zmien. Jednotky útvaru sa zhromaždili na nástupisku v nových organizačných celkoch ako Zmiešané krídlo Sliač. Za účelom optimalizácie využitia síl a prostriedkov došlo k zlúčeniu leteckého a technického krídla a vytvoreniu bojovej a výcvikovej letky.


Reorganizácia Leteckej základni SliačReorganizácia Leteckej základni SliačReorganizácia Leteckej základni SliačReorganizácia Leteckej základni SliačReorganizácia Leteckej základni SliačReorganizácia Leteckej základni SliačReorganizácia Leteckej základni Sliač

Autor: npor. M. Malatinec , Foto: npor. M. Malatinec - Dátum: 10.07.2009
Čítanosť: 13847
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share