Preskocit navigáciu

Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018


Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018

V dňoch 7.8. – 8.8.2018 sa v priestoroch veliteľstva vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky vo Zvolene uskutočnila záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018 za prítomnosti hlavných funkcionárov VzS OS SR, pozvaných hostí a zástupcov útvarov VzS OS SR.

Účastníkov záverečnej koordinačnej konferencie privítal riadiaci zamestnania zástupca veliteľa VzS OS SR brigádny generál Miroslav Lorinc, ktorý v úvodnom príhovore objasnil miesto a cieľ záverečnej koordinačnej konferencie v procese prípravy cvičenia AIR SHIELD 2018 podľa štandardov NATO. Následne podplukovník Ondrej Boroš, príslušníci oddelenia operačného plánovania a odborní náčelníci VVzS OS SR predstavili účastníkom konferencie jej program, základné informácie o pripravovanom cvičení AIR SHIELD 2018, jeho zabezpečení, riadení a o pripravovanej rozohre. V ďalšej časti konferencie boli jej účastníci rozdelení do pracovných skupín - syndikátov, ktoré na základe vydaných úloh pokračovali v dopracovaní kľúčových oblastí potrebných k úspešnému vykonaniu cvičenia.

Druhý deň konferencie velitelia, zástupcovia veliteľov a náčelníci štábov krídiel a brigády VzS OS SR predstavili formou prezentácií a dokladov pracovných máp koncepty operácií vlastných útvarov, na základe ktorých budú ďalej spracovávať operačnú dokumentáciu pre cvičenie AIR SHIELD 2018. V závere boli prezentované výsledky práce jednotlivých syndikátov a vydané pokyny k dopracovaniu oblastí hodnotenia a rozohry cvičenia a taktiež k začatiu revízie Operačného plánu veliteľa VzS OS SR pre operáciu AIR SHIELD 2018.

Cvičenie AIR SHIELD 2018 predstavuje hlavnú výcvikovú aktivitu VzS OS SR v tomto výcvikovom roku, ktorá je zameraná na precvičenie, zvýšenie a upevnenie profesionálnych schopností a odborných zručností veliteľov, štábov a jednotiek.


Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018Záverečná koordinačná konferencia k cvičeniu AIR SHIELD 2018

Autor: vvzs , Foto: kpt. Jana Daňová - Dátum: 10.08.2018
Čítanosť: 5490
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share