Preskocit navigáciu

30. rokov od „Nežnej revolúcie“


30. rokov od „Nežnej revolúcie“

15. novembra vykonali príslušníci Vrtuľníkového krídla Prešov slávnostný nástup pri príležitosti 30. výročia Dňa boja za slobodu a demokraciu. 

V úvode bol prečítaný rozkaz prezidentky Slovenskej  republiky Zuzany Čaputovej, v ktorom pripomenula: „Novembrové udalosti v roku 1989 znamenali pre našich občanov návrat k slobode a rešpektu k demokratickým princípom spravovania vecí verejných. Tieto slobody a práva, ktoré boli len túžbou, sa dnes stali súčasťou nášho života. Nepochybujme o svojom správnom a slobodnom rozhodnutí, ktorým sme prispeli k zjednoteniu Európy a stali sa tak skutočnou súčasťou slobodného a demokratického sveta“.  Zároveň vyjadrila výzvu pre všetkých profesionálnych vojakov k ochrane ústavných zriadení Slovenskej republiky a zodpovednosti pri plnení svojich povinnosti pri obrane jej slobody, nezávislosti a územnej celistvosti.

           V ďalšom veliteľ vrtuľníkového krídla plukovník Róbert Tóth vyhodnotil plnenie úloh za predchádzajúci mesiac a stanovil hlavné úlohy na mesiac december. Počas nástupu boli vybraní príslušníci odmenení medailami ministra obrany a náčelníka generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Piatkový slávnostný nástup ukončili príslušníci vrtuľníkového krídla slávnostným pochodom.

30. rokov od „Nežnej revolúcie“30. rokov od „Nežnej revolúcie“30. rokov od „Nežnej revolúcie“30. rokov od „Nežnej revolúcie“

Autor: por. Ján Čontofalský , Foto: por. Ján Čontofalský - Dátum: 20.11.2019
Čítanosť: 10610
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share