Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP


Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP

Po absolvovaní náročného procesu výberu, výcviku, množstva preverení z odbornej, vševojskovej i jazykovej prípravy a následnom vykonaní záverečného kontrolného cvičenia si v piatok 20. septembra 2019 v priestoroch dopravného krídla Kuchyňa hrdo nastúpilo 203 profesionálnych vojakov OS SR vyslaných na plnenie úloh do vojenskej operácie OSN UNFICYP na Cypre.

So želaním šťastného a bezpečného návratu sa s budúcimi príslušníkmi jednotiek UNFICYP rozlúčil zástupca veliteľa Vzdušných síl OS SR brigádny generál Róbert Kleštinec. Súčasťou slávnostného nástupu bolo podpísanie protokolov a prepodriadenie jednotky do podriadenosti Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR. Odnesením štátnej zástavy bol slávnostný nástup ukončený. Rotujúci vojaci vystriedajú svojich kolegov, ktorých privítanie sa uskutoční 3. októbra 2019 v Nitre.

Protilietadlová raketová brigáda v Nitre pripravuje personál OS SR na plnenie úloh v misii UNFICYP už od roku 2009. Cieľom a poslaním vysielajúcej jednotky je udržiavať „Status Quo“ vo vnútri nárazníkovej zóny, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami, prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove a vykonávať humanitárne úlohy.

 

 


Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYPSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYPSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYPSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYPSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYPSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYPSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYPSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYPSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYPSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP

Autor: plrb , Foto: rtm. Igor Boško - Dátum: 20.09.2019
Čítanosť: 6929
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share