Rakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obrany


Rakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obrany

Uplynulo už niekoľko dní od zmeny na poste ministra obrany SR. Delegácia na čele s novým ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom odštartovala sériu návštev po útvaroch Ozbrojených síl SR. Tešili sme sa, že vzácna návšteva zavíta aj k nám pod Zobor, pozdraviť príslušníkov protilietadlovej raketovej brigády v Nitre. Nevedeli sme kedy a ani ako nabitý bude harmonogram delegácie, ale vedeli sme, čo všetko chceme novému vedeniu rezortu obrany ukázať.

A je to tu - štvrtok 28. máj - minister obrany SR Jaroslav Naď spolu s náčelníkom generálneho štábu OS SR generálom Danielom Zmekom a ich delegáciou prekračujú bránu objektu protilietadlovej raketovej brigády. Je to prvý osobný kontakt ministra s tak špecifickou súčasťou vzdušných síl OS SR zameranou na obranu vzdušného priestoru.

Veliteľ protilietadlovej raketovej brigády (ďalej len „plrb“) plukovník Jozef Paňko oboznámil vzácnu návštevu  s poslaním, hlavnou úlohou, štruktúrou plrb a aktuálnym stavom spôsobilostí pozemných systémov protivzdušnej obrany ako aj s problémom dosluhujúcich rádiolokátorov. Následne sa delegácia presunula k prehliadke priestorov útvaru a špecifických prvkov výzbroje bojových jednotiek plrb -  PLRK S-300 PMU, 2K12 KUB a 9K38 IGLA. Minister obrany sa tiež zaujímal o život, prípravu a aktuálne problémy príslušníkov útvaru.

Na záver minister poďakoval „rakeťákom“ za ich profesionalitu a príkladne odvedenú prácu v  prospech policajného zboru SR pri plnení asistenčných úloh s cieľom zabrániť šíreniu koronavírusu. Zdôraznil, že aj takýmito aktivitami budujeme pozitívnu mienku verejnosti o ozbrojených silách SR.

Po zápise do kroniky útvaru a odovzdaní pamätných plakiet pokračovala delegácia vo svojom pracovnom programe v posádke Nitra.


Rakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obranyRakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obrany

Autor: plrb , Foto: rtm. Jozef Járek - Dátum: 29.05.2020
Čítanosť: 5914
Verzia pre tlač

Skočiť na menu