Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Predvianočné prekvapenie pre deti z Centra pre deti a rodiny v Pezinku


Predvianočné prekvapenie pre deti z Centra pre deti a rodiny v Pezinku

V Ozbrojených silách SR sa už nejakú dobu realizuje projekt „Nájdi si svoj domov“, ktorým sa profesionálni vojaci okrem svojej úlohy chrániť vlasť ujímajú aj ochrany detí z detských domovov na celom Slovensku.

Dopravné krídlo Kuchyňa a jeho príslušníci ako ochrancovia „našli svoj domov“ v Centre pre deti a rodiny v Pezinku (CDaR), čo je štátna organizácia zastrešená Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny v Pezinku, ktoré má na starosti asi 30 detí od 6 rokov umiestnených v profesionálnych rodinách a ďalších asi 30 detí umiestnených do tzv. Centra podpory rozdelených do troch skupín v troch samostatných domoch (Pezinok, Modra, Kráľová), kde sa učia pod dohľadom sociálnych pracovníkov samostatnému konaniu, zodpovednosti i príprave na vstup do reálneho života. Ide o deti zo sociálne znevýhodnených rodín, aj priamo deti rodičov bezdomovcov.

Pod vedením veliteľa dk Kuchyňa plukovníka Petra Prokopa sa zorganizovala zbierka medzi príslušníkmi dk Kuchyňa na predvianočné dary pre tieto deti. Jednalo sa prevažne o nákup športových potrieb na voľné chvíle. Zbierky sa aktívne ujali koordinátori tohto projektu za dopravné krídlo, nadporučíčka Natália Mišeková a čatár Pavol Bujala. Štyri veľké vrecia predvianočných darov pre deti od vojakov prevzala dňa 16. decembra 2020 riaditeľka centra priamo za účasti detí z Pezinku a Modry. Aktu odovzdania daru od vojakov dk Kuchyňa sa ujal štábny kaplán dk Kuchyňa major Slavko Ganaj a čatár Pavol Bujala. Patronát vojakov z dk Kuchyňa nad deťmi z tohto detského domova sa takto nezastavil ani v čase súčasnej pandémie a veríme, že bude naďalej pokračovať v prospech tých, čo to najviac potrebujú.


Predvianočné prekvapenie pre deti z Centra pre deti a rodiny v PezinkuPredvianočné prekvapenie pre deti z Centra pre deti a rodiny v PezinkuPredvianočné prekvapenie pre deti z Centra pre deti a rodiny v PezinkuPredvianočné prekvapenie pre deti z Centra pre deti a rodiny v PezinkuPredvianočné prekvapenie pre deti z Centra pre deti a rodiny v Pezinku

Autor: mjr. ThDr. PhDr. Slavko GANAJ, PhD. , Foto: dk kuchyňa - Dátum: 18.12.2020
Čítanosť: 4455
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share