Preskocit navigáciu

Nemecký náčelník Generálneho štábu navštívil 81. krídlo Sliač


Nemecký náčelník Generálneho štábu navštívil 81. krídlo Sliač

Dňa 5. mája 2022 vykonal generálny inšpektor Bundeswehru generál Eberhard Zorn spolu so svojou delegáciou pracovnú návštevu nemeckého kontingentu na letisku Sliač, ktorý tvorí hlavnú časť komponentu protivzdušnej obrany mnohonárodnej bojovej skupiny NATO. Po prílete na 81. krídlo Sliač generála Zorna privítal náčelník Generálneho štábu generál Daniel Zmeko spolu s veliteľom vzdušných síl generálmajorom Róbertom Tóthom a delegáciou.

Obaja partneri absolvovali pracovné rokovanie a následne sa oboznámili s činnosťou systému protiraketovej a protivzdušnej obrany Patriot a nemeckého kontingentu na letisku Sliač, ktorú im prezentoval veliteľ kontingentu plukovník Jörg Sievers.

Náčelník generálneho štábu generál Daniel Zmeko využil dnešnú návštevu letiska Sliač aj na stretnutie s príslušníkmi novovzniknutého Práporu obrany a ochrany 81. krídla Sliač, ktorý vznikol v štruktúre vzdušných síl OS SR od 1. mája 2022. Pracovný program generála Zorna pokračoval v poobedňajších hodinách neformálnym stretnutím s nemeckými vojakmi.


111122223

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 05.05.2022
Čítanosť: 3068
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share