Preskocit navigáciu

Cvičenie NEWFIP 2011


Cvičenie NEWFIP 2011

V poradí piate medzinárodné cvičenie v elektronickom boji NEWFIP 2011 začalo pripisovať do histórie vzdušných síl OS SR ďalšiu stránku. Príjazd kamióna a prílety dvoch lietadiel Da-20 do priestorov letiska Kuchyňa odštartovali v nedeľu 5. júna v dopoludňajších hodinách logistickú časť vykonania tohto jedinečného cvičenia príslušníkov vzdušných síl, ktoré bude pokračovať do 10. júna.
Témou cvičenia je pôsobenie lietadiel OPFOR a pozemného prostriedku rISTAR proti pozemným a palubným rádiolokačným a komunikačným prostriedkom zúčastnených zložiek OS SR s cieľom preveriť schopnosti ich obslúh, pilotov a príslušníkov pohotovostných zmien pôsobiť na vzdušné ciele v podmienkach elektronického rušenia.
Počasie síce od začiatku komplikuje priebeh výcviku, ale flexibilita plánovania dovoľuje pomerne rýchlo a primerane sa vysporiadať s nečakanými prekážkami. Do cvičenia sa zapájajú všetky zväzky vzdušných síl, príslušníci ZaMKIS Ružomberok síl výcviku a podpory a tiež príslušníci roty ISTAR pozemných síl.


Cvičenie NEWFIP 2011Cvičenie NEWFIP 2011Cvičenie NEWFIP 2011Cvičenie NEWFIP 2011Cvičenie NEWFIP 2011

Autor: vvzs , Foto: dk - Dátum: 09.06.2011
Čítanosť: 10676
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share