Preskocit navigáciu

Pripravuje sa najväčšie letecké podujatie SIAF 2014


Pripravuje sa najväčšie letecké podujatie SIAF 2014

Zástupcovia hlavných zložiek Ministerstva obrany SR, Generálneho štábu OS SR a Slovenskej leteckej agentúry sa stretli dňa 22. mája 2014 v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene. Cieľom ich pracovného stretnutia bolo predstavenie zámeru realizácie Medzinárodných leteckých dní SIAF 2014.

Letecké dni SIAF 2014 patria medzi najmasovejšie letecké podujatie roka a každoročne priťahujú pozornosť desiatok tisíc návštevníkov. Vysokou úrovňou organizácie a účasťou svetovej špičky si vybudovali povesť najprestížnejšej leteckej udalosti na Slovensku. Najočakávanejšia akcia roka zaplní v dňoch 30. – 31. augusta leteckú základňu Sliač a Letisko Sliač, aby priniesla nezabudnuteľné zážitky pre všetkých milovníkov letectva.

Letecké dni SIAF 2014 sú úzko spojené s významnými výročiami akými sú 70. výročie Slovenského národného povstania a 10. výročie vstupu Slovenska do Severoatlantickej aliancie a Európskej únie.

Na tohtoročných leteckých dňoch budú môcť zhliadnuť návštevníci očarujúce stroje vo vzduchu i na zemi, letecké majstrovstvo pilotov ale aj prezentáciu Ozbrojených síl SR. Vo finále SIAF 2014 budú opäť udelené aj prestížne ceny Smik Trophy v jednotlivých kategóriách.



Autor: vvzs, internet , Foto: vvzs - Dátum: 28.05.2014
Čítanosť: 5428
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share