Ako na to ...


Ako na to ...
     O podmienkach prijatia na bakalárske štúdium na Akadémiu ozbrojených síl gen. Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši a Leteckú fakultu Technickej univerzity v Košiciach rozprávali príslušníci Regrutačnej skupiny Prešov sedmičke Prešovských škôl.
     V dňoch 16. až 23. februára 2017 oslovili študentov Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej a strojníckej a piatich gymnázií, spolu takmer päťsto študentov možných záujemcov o vstup do Ozbrojených síl Slovenskej republiky.
     V pripravenej prezentácií rozoberali podmienky vstupu do OS SR od podania si žiadosti o prijatie do štátnej služby profesionálneho vojaka až po vyhlásenie rozkazu o prijatí do prípravnej štátnej služby. Zdôrazňovali, že k povolaniu profesionálneho vojaka vedie dlhá a náročná cesta. Dostatok informácií, ktoré poskytli príslušníci Regrutačnej skupiny určite pomôžu hlavne budúcim maturantom  pri hľadaní svojho povolania, ktoré ich bude baviť a uspokojovať.
     Diskusie na školách boli zaujímavejšie a živšie než zvyčajne, pretože prezentácií sa zúčastnili aj kadeti Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši, poslucháči tretieho ročníka voj. 1.st. KOLARČÍK, voj. 1.st. KRIŽÁK a voj. 1.st. FOGAŠ. Na otázku študenta: "Aký je typický deň na AOS", voj. KRIŽALKOVIČ odpovedal: "Žiadne typické dni neexistujú.   Niektoré dni ste na škole, ďalšie ste na cvičení, každý deň je svojim spôsobom iný".
     Kadeti Akadémie ozbrojených síl v odpovediach kládli dôraz na flexibilitu, odolnosť a vytrvalosť v ťažkých podmienkach, schopnosť adaptovať sa na meniace prostredie a schopnosť naučiť sa predvídať dôsledky svojich rozhodnutí.

Ako na to ...Ako na to ...Ako na to ...

Autor: rtn. Alojz MIKULA , Foto: rtn. Alojz MIKULA - Dátum: 03.03.2017
Čítanosť: 5650
Verzia pre tlač

Skočiť na menu