Preskocit navigáciu

Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4


Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4

Náčelník Generálneho štábu sa v dňoch 26. a 27. marca zúčastnil na pravidelnom stretnutí náčelníkov generálnych štábov ozbrojených síl krajín Vyšehradskej štvorky, ktoré sa tohto roku na záver predsedníctva Maďarska konalo v Budapešti.
Počas rokovania delegácie zhodnotili stav príprav vytvorenia Spoločnej logistickej podpornej skupiny V4 (JLSG V4 HQ), zhodli sa na príprave spoločnej Bojovej skupiny EU krajín V4 na rok 2019 a oboznámili sa zo záverečným návrhom výcvikového katalógu krajín V4.
Druhý deň stretnutia bol venovaný ukážke spôsobilostí na cvičení V4 SIGHT 2018, ktoré preverilo pripravenosť síl pre špeciálne operácie krajín V4 v maďarskom Szolnoku. Na mieste sa náčelníci generálnych štábov presvedčili o pripravenosti príslušníkov síl pre špeciálne operácie plniť úlohy v náročnom prostredí súčasného bojiska.
Nasledujúce stretnutie náčelníkov generálnych štábov je plánované na jún tohto roka, počas ktorého slovenská strana prevezme predsedníctvo symbolickým poklepkaním kladivka a jeho odovzdaním od maďarského náčelníka generálneho štábu.


Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4Generál Maxim rokoval s partnermi v rámci V4

Autor: OOd NGŠ , Foto: HAF - Dátum: 28.03.2018
Čítanosť: 5981
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share