Preskocit navigáciu

Deň detí s vojakmi


Deň detí s vojakmi

Pri príležitosti sviatku Dňa detí vojaci každoročne organizujú podujatie venované deťom a širokej verejnosti v rôznych mestách Slovenska. Tento rok sa vojaci stretli s deťmi v meste Spišská Nová Ves. Takmer 300 vojakov sa podieľalo na v poradí už 22. ročníku osláv tohto sviatku a pripravili pre tých najmenších veľmi zaujímavý program.

Počas statických a dynamických ukážok mohla široká verejnosť uvidieť časť práce príslušníkov ministerstva obrany a ozbrojených síl SR. V priebehu celého dňa boli pripravené ukážky vojenskej techniky pozemných a vzdušných síl a tiež vojenskej polície. V rámci dynamických ukážok mohli prítomní návštevníci vidieť aj ukážky boja zblízka, zadržania páchateľa, prezentáciu čestnej stráže a prácu vojenských zdravotníkov.

Veľkým spestrením programu bol zaiste prelet stíhačiek MiG-29 a tiež letová ukážka zlaňovania z vojenského vrtuľníka UH-60M v spolupráci s príslušníkmi 5. pŠU.

V doobedňajších hodinách deti pozdravil zástupca veliteľa Vzdušných síl OS SR brigádny generál Róbert Kleštinec. „Som veľmi rád, že tu dnes spolu s Vami môžeme byť. Dúfam, že nám počasie bude priať a odnesiete si veľa skvelých zážitkov“, povedal brigádny generál Kleštinec.

V rámci hlavného programu sa všetkým prítomných prihovoril aj minister obrany SR Peter Gajdoš, ktorý zároveň odovzdal ocenenia v rámci výtvarnej súťaže rezortu obrany „Vojaci očami deťmi“.

„Deti dnes mali jedinečnú možnosť stretnúť sa priamo s príslušníkmi Ozbrojených síl SR, zoznámiť sa s rôznymi spôsobilosťami našich vojakov, ako aj vyskúšať si na vlastnej koži, aké je to byť jedným z nich. A možno ich aj trochu motivovať k tomu, aby sa v budúcnosti rozhodli stať súčasťou ozbrojených síl, alebo absolvovať dobrovoľnú vojenskú prípravu,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš.

V Spišskej Novej Vsi boli pre deti zároveň pripravené súťažné úlohy, zamerané na preverenie ich znalostí z topografie alebo vojenskej histórie Slovenska a osobností našich dejín. Preveriť si mohli aj svoje fyzické zdatnosti v rámci kombinovanej prekážkovej dráhy a vyskúšali si aj poskytovanie prvej pomoci.



111122223333

Autor: vvzs, MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 03.06.2019
Čítanosť: 5046
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share